Akoestiek verbeteren

Vind je het ook vervelend dat je lekker zit te dineren met vrienden, of dat er een huis vol visite is met rondlopende kinderen, maar dat het geluid nogal hard en vervelend is waardoor het lawaai nogal als vervelend wordt ervaren. Bij Enzo Pellini hebben wij de oplossing, met behulp van onze akoestische panelen is de akoestiek snel en gemakkelijk verbeterd en ziet het er ook nog gigantisch stijlvol uit. 

De oorzaak van slechte akoestiek in jouw huis komt meestal door de afwerking van vloeren, plafonds en wanden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van gladde en harde oppervlaktes waardoor het gemakkelijk het geluid kan weerkaatsen. Hierdoor ervaar je lawaai, een nagalm of een vervelende echo.

Wij hebben ook nog vijf tips hoe akoestiek gemakkelijk te verbeteren is.

1- Plaats akoestische panelen, die zijn speciaal gemaakt om geluid op te nemen. 

2- Beplak jouw wand of plafond met vilttegels.

3- Beplak jouw wand of plafond met leren wandtegels. 

4-  Zorg ervoor dat tenminste één van de tegenover elkaar liggende wanden bekleed is met een geluidsabsorberende bekleding.

5- Gordijnen en vloerkleden helpen ook de akoestiek te verbeteren, zoek dus een leuk kleed uit!

De akoestische wandpanelen van Enzo Pellini zijn speciaal gemaakt om jouw akoestiek in huis te verbeteren. Daardoor is het de ideale oplossing om bijvoorbeeld in jouw woonkamer of kantoor te plaatsen. Tevens zijn ze niet alleen heel goed werkzaam ze zijn ook nog stylisch en voldoen aan de hedendaagse interieurtrends. 

Wellicht vraag je jezelf nog af waar je het best de akoestische panelen van Enzo Pellini kan plaatsen? In ieder geval is het verstandig om de panelen dichtbij de geluidsbron te plaatsen, daardoor heb je zo veel mogelijk profijt van de panelen. Wat nog extra fijn is is dat de panelen niet alleen op een muur kunnen maar ook nog eens op het plafond. 
Kijk voor meer informatie over akoestische panelen op onze pagina over akoestiek!

More From My Blog